کتاب «امام علی(ع) صدای عدالت انسانی» اثری از جرج جرداق با ترجمه سیدهادی خسروشاهی از سوی موسسه بوستان کتاب برای چاپ سوم آماده می‌شود. این کتاب از زبان نویسنده‌ای مسیحی که عاشق امام علی(ع) است، به رشته تحریر در آمده و می‌کوشد عدل‌گستری نخستین پیشوای شیعیان را ترسیم کند.

به گزارش ایبنا، درباره شخصیت یگانه و ممتاز نخستین پیشواى عدل‌گستر شیعیان، امیرمومنان على(ع) آثار گوناگونى به زبان‌هاى مختلف، نگاشته شده و هر یک از زاویه‌اى به این اقیانوس ناپیدا کرانه، نگریسته‌اند.

«جرج جرداق» دانشمند مسیحى لبنانى، با مطالعه زندگى، سخنان و نیز شیوه زمام‌دارى آن حضرت، به شدت، مجذوب ایشان شد و با غور و تفکر، این کتاب را به رشته تحریر درآورد.

کتاب او با نام «الامام علی صوة العدالة الانسانیه؛ امام على صداى عدالت انسانى» در پنج جلد نوشته شده و با ترجمه روان سیدهادى خسروشاهى به زبان پارسى برگردانده شده است. اثر حاضر، فشرده آن کتاب است که «جرداق» پیش از بسط و نگارش آن پنج جلد، نوشت.

جرج جرداق سال 1926 میلادی در جدیده مرجعیون در جنوب لبنان در خانواده‌ای مسیحی متولد شد. پدر و مادرش منتسب به قبیله‌ای یمنی بادیه نشین بودند و نسبت به مسایل فرهنگی، علمی، ادبی و آموزش اهتمام خاصی داشتند. آنان به حضرت علی(ع) بسیار ارادت می‏ورزیدند و بر سر در خانه خود، سنگی را نصب کرده بودند، که روی آن جمله لا فتی الا علی، لا سیف الا ذوالفقار حک شده بود. برادر بزرگش به نام فواد جرداق، شاعر و زبان‌شناس بزرگ لبنان بود، که تالیفات زیادی از وی برجای مانده است.

جرج جرداق دوره ابتدایی را در شهر خود به پایان رساند، سپس به بیروت که یکی از مراکز مهم آموزش عربی محسوب می‏شد، عزیمت کرد. او با نبوغ ذاتی، علاقه و شوق به کسب علم و تلاش شبانه روزی، پیشرفت فوق‏العاده‏ای در تحصیل داشت.

از دوازده سالگی با تشویق برادر بزرگش به مطالعه نهج‌البلاغه پرداخت و بخش‏های زیادی از این کتاب را حفظ کرد. جرج جرداق در سنین کودکی همواره با قرآن و نهج البلاغه مانوس بود و آنها را مطالعه می‏کرد. او بیش از سیزده سال نداشت که نخستین اثر خود را به صورت نمایشنامه‏ای منظوم در رابطه با آداب دوستی نوشت.

در سن هفده سالگی که در دبیرستان تحصیل می‏کرد، کتابی با نام «عن الموسیقی» و کتاب دیگری به نام «الفیلسوف» نوشت و منتشر کرد. این کتاب‏ها با استقبال بسیاری از سوی نویسندگان برجسته عرب، مانند دکتر طه حسین مواجه و به عنوان کتاب درسی برای دانشجویان دوره‏های عالی کشور مصر تعیین شدند.

جرج جرداق بعد از پایان تحصیلات، تدریس ادبیات و فلسفه اسلامی را در دانشگاه بیروت بر عهده گرفت و ضمن تدریس به عنوان نویسنده با مطبوعات عربی و همچنین با رادیو و تلویزیون لبنان همکاری داشت. از میان تالیفات و داستان‌هاى تاریخى جرج جرداق می‌توان به «ابونواس»، «آوارگان»، «اسطوره عرب»، «داستان‌ها و دختر شیطان»، «درباره شعر ادبى»، «شیطان در پرده»، «صلاح الدین»، «عرب و اسلام»، «فتنه‏هاى پاریس»، «قصیده‏ها و یاران»، «قطره‏ها و کاخ‌ها» و «قلب شیر» اشاره کرد.

جرج جرداق، متفکر و نویسنده معروف مسیحی، در توصیف شخصیت و اندیشه امیرالمؤمنین ابراز میدارد: من تاکنون شش جلد کتاب در این‌باره نوشته‌ام و با این حال احساس می‌کنم که به حقیقتِ آن حضرت دست نیافته‌ و نتوانسته‌ام هر آنچه را که می‌خواهم در مورد آن حضرت بگویم و جمع کنم. آنچه می‌دانم این است که امام علی(ع) از مردان بزرگ تاریخ انسانیت است که مفهوم و نظریه عدالت هستی و جهان را پایه‌ریزی کرد و بیان کرد که هستی بر پایه عدالت است و هر چیزی در جهان هستی به همان مقدار که به تو می‌دهد، از تو می‌گیرد و این‌گونه نیست که فقط به تو بدهد و عطا کند یا این‌که فقط از تو بگیرد، بدون این‌که چیزی به تو داده باشد. امام علی(ع) این مطلب را به شکلی عمیق درک کرده و جامعه را براساس این نظریه پایه‌ریزی کرده بود. به نظر من امام علی(ع) کسی بود که مبانی جامعه‌شناسی جهان را بنا نمود؛ 14 قرن پیش‌تر از اروپایی‌ها.

این نویسنده مسیحی میگوید: آن حضرت عبارات و جملاتی دارد که بر وضع این مبانی توسط ایشان دلالت می‌کند. هنگامی که به عنوان مثال می‌فرماید: «هیچ توانگری برخوردار نمی‌گردد مگر به واسطه آنچه که از فقیر حاصل کرده است.» این جمله، معنا و مفهومی جامعه‌شناختی دارد. ایشان در جای دیگر می‌فرماید: «هیچ نعمت اضافه و زیادتی را ندیدم مگر این‌که در کنار آن حقی ضایع شده باشد.» این‌ها برخی از مبانی جامعه‌شناسی امام علی(ع) است.

.

وی همچنین می گوید من 200 بار نهج البلاغه را مطالعه کردم تا بتوانم درباره شخصیت امام على علیه السلام بنویسم. اعراب آن روز، قدر على بن ابى طالب علیه السلام را نشناختند و او را درک نکردند. على بن ابى طالب علیه السلام متعلق به قرن بیستم است