لبنانی ها در بسیاری از امور بر بقیه مقدم و پیشقدم شدند. آنها نه فقط اکنون پیشقدم مبارزه با تکفیری ها و دشمن صهیونیستی هستند بلکه در رسانه، جنگ رسانه ای، موسقی و سرود و کلیپ، پیشقدم بوده و برتری هایی کسب کرده اند. در ادامه به برخی از موارد مورد اطلاع می پردازیم.
حتما می دانید تشیع مردم لبنان به دست جناب اباذر غفاری و آمدن علمای شیعه لبنان به ایران باعث گسترش تشیع در ایران شد. اما نقش لبنان در حمایت انقلاب اسلامی ایران چیست؟

قطعا نام امام موسی صدر، آن سید خوش سیما و با ابهت را شنیده اید که به لبنان رفت و در آنجا چنان تاثیر گذاشت که بزرگان سیاست لبنان، لبنان را به دو مرحله ما قبل سید موسی و مرحله بعد از سید موسی صدر تقسیم کردند. ایشان برای احقاق حقوق مردم محروم بسیار تلاش کرد و از آنجا که عمده محرومان از میان شیعیان بودند، برای ارتقای وضع آنان دست به تاسیس مجلس شیعه، مدارس، مساجد و حسینیه ها و شاخه نظامی جنبش محرومان زد.
بچه های شهید چمران، متفق القول می گویند امام موسی صدر برای براندازی شاه برنامه داشت. برای آنها بسیار عجیب و غیر قابل باور بود که امام موسی صدر می خواهد شاه را سرنگون کند. از نظر آنها شاه، مهره آمریکا و مورد حمایت غرب و بسیار قدرتمند بود و امام موسی صدر و جوانهای اطراف او، چیزی برای مبارزه نداشتند.

آنها در مراحل بعدی ایرانی هایی را می دیدند که امام موسی صدر به مجلس شیعه یا مدرسه فنی جبل عامل می برد و با آنها جلسه می گذاشت. فرماندهان نظامی جنبش امل، می گویند تعداد زیادی ایرانی، که برای رد گم کنی اول به اروپا رفته بودند، با هماهنگی امام موسی صدر به سوریه می رفتند و از آنجا با پاسپورت جعلی یا از راه نظامی ای که در اختیار حرکت امل بود، بدون ثبت و مهر در پاسپورت به لبنان می آمدند و آموزش نظامی می دیدند. سپس به همان طریق به ایران بر می گشتند.
یکی از فرماندهان خبره حرکت امل که از شاگردان شهید چمران بود می گفت پس از پیروزی انقلاب با هشتاد و چند شخصیت مهم از لبنان به ایران رفتیم تا پیروزی انقلاب اسلامی را تبریک بگوییم. همراهان در دو اتوبوس از هواپیما به سالن منتقل شدند. من و دو نفر فرمانده دیگر را عده ای یونیفرم پوش که صورتهایشان را بسته بودند کناری نگه داشتند و جیپی آمد و ما را سوار کردند. تعجب کردیم که چرا ما را بازداشت کرده اند. در ماشین صورتهایشان را باز کردند و ما را در آغوش کشیدند. همان بچه هایی بودند که در لبنان به آنها آموزش دادیم. شب در تهران صدای تیراندازی می آمد. دوستان قدیم پیش ما آمدند و گفتند لطفا بیایید کمک. مردم مسلح هستند و ایست بازرسی می گذارند ولی بلد نیستند. یکهو می زنند به بیگناهی صدمه می رسانند. مترجمی آوردند و ما دو روز در تهران مشغول آموزش ایست بازرسی بودیم که چطور برپا شود و چطور ماشین را متوقف کنند، اگر فرار کرد تیر اخطار بزنند، بعد به چرخها شلیک کنند و...
وقتی شهید چمران عازم جبهه شد، بچه های حرکت امل با او همراه شدند. آنها در جنگ هم همراه ما بودند و شهید دادند. پیکر علی عباس در بهشت زهرا، یادگار این رابطه تنگاتنگ است. تعداد زیادی هم پس از بازگشت به لبنان توسط بعثی ها ترور شدند و به شهادت رسیدند.
لبنان حتی در بحث رسانه از ما پیشی گرفته است. با وجود چند شبکه عربی و انگلیسی و اسپانیایی، نتوانسته ایم اندازه دو شبکه المنار و المیادین در جنگ رسانه ای سنگرداری کنیم. شاید تمام علت این موضوع گردن شیوه مدیریت ما نباشد و عرب بودن آنها برگ برنده ای برایشان باشد اما قطعا فضای آزاد رسانه ای و فرهنگی لبنان، بهتر از ایران توانسته به جذب مخاطب عرب بپردازد.
در میدان موسیقی هرچند ما موسیقی های ملی و حماسی بسیار فاخری داریم که حتی لبنانی ها از آن استفاده می کنند، اما تعداد و کیفیت موسیقی ها و کلیپ های مقاومت بیشتر و بهتر از کارهای ایران است. یادم هست در هنگام خدمت سربازی تعدادی از موزیک های حزب الله را به دفتر خودمان بردم. من افسر بودم و یک گروهبان و چند سرباز در دفترم بودند. سرود را که پخش کردم گروهبان بلند شد با هیجان گفت من میرم لبنان! من میرم با اسراییل بجنگم!
لبنان در زمینه بازی های رایانه ای هم از ما پیشی گرفته بود. زمانی که ما بازی میهنی نداشتیم دو بازی نیروی ویژه (special force) نسخه یک و نسخه دو به بازار آمد. بعد از آن دست برتر با ایران بود که از لحاظ تعداد و کیفیت گوی سبقت را ربود.
اکنون بازی سه بعدی دفاع مقدس که درباره جنگ سوریه و دفاع از حرم اهل بیت است در لبنان طراحی شده است. در این بازی پس از ورود به حرم حضرت زینب سلام الله علیها و زیارت، متوجه می شوید تکفیری ها در حال حمله هستند. باید برای دفاع به دنبال نگهبانان بروید. مراحل دیگری از جمله عملیات القصیر و برخی عملیاتهای مشهور سوریه هم در این بازی وجود دارد. حداقل سخت افزار مورد نیاز، 2 گیگابایت گرافیک ددیکیت، 2.6 دهم گیگا بایت فضا روی هارد، و 4 گیگابایت رم است.

پ.ن: انقلاب ایرانی تنها برای حفظ قافیه آمده است و منظور آن جداسازی انقلاب اسلامی از ایرانی نیست.